ΑνακοινώσειςΕκδηλώσειςΕπιστολέςΕφημερίδαΝόμοι - ΕγκύκλιοιΣάτιραΣυναντήσεις
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
     
Επιστολή των Τρίτεκνων στον Ευάγγελο Βενιζέλο
17/07/2012 12:52:06

Επιστολή προς το νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών με Τρία Τέκνα, μέσω της οποίας τον συγχαίρει για την εκλογή του, υπογραμμίζοντας μάλιστα το πάγιο αίτημα μας: Τον χαρακτηρισμό των Τρίτεκνων ως Πολύτεκνων.

Η επιστολή αναφέρει: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας θα είναι η πρώτη προτεραιότητα στο πρόγραμμά σας, στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ,με συγκεκριμένη δημογραφική πολιτική, χωρίς αοριστολογίες και μέτρα που θα έχουν συνέπεια και προοπτική.

Ο χαρακτηρισμός των τριτέκνων ως πολυτέκνων είναι μια από τις πρώτες σημαντικές προτάσεις-λύσεις, προς την δρομολόγηση σοβαρών μέτρων για το δημογραφικό πρόβλημα. Είναι μια ζωτική αναγκαιότητα η λήψη άμεσων μέτρων που την επιτάσσει ορθώς και η σχετική διάταξη του Συντάγματος(παραγρ 5 του άρθρου 21) και στην σύνταξη της οποίας έχετε συμβάλει καθοριστικά. Το δημογραφικό είναι  μια βόμβα εκραγείσα που υποσκάπτει τα θεμέλια του κοινωνικού κράτους και του μέλλοντος της Χώρας. Οι επιπτώσεις αυτού του προβλήματος έχουν αρχίσει να επηρεάζουν έντονα το κοινωνικό-ασφαλιστικό μας σύστημα, που ουσιαστικά είναι υπό κατάρρευση, την μείωση της παραγωγικότητας, την στελέχωση των Ε.Δ, την υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης και τελικά να βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση».

Τέλος, προσθέτει: «Ζητούμε συνάντηση μαζί σας το συντομότερο, σε συνάρτηση και των υποχρεώσεών σας, για να σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα και στην σωστή τους διάσταση για τις σοβαρές και υλοποιήσιμες προτάσεις καθώς και να έχουμε τις θέσεις σας επί αυτών και τις οποίες στην συνέχεια άμεσα θα κοινοποιήσουμε προς όλες τις τρίτεκνες οικογένειες».